Jeanine en de gesmolten ijsjes

Een vriendin van me (laten we haar Jeanine noemen) verkoopt enorm lekker ijs en liet een nieuwe website bouwen. De zaken gaan vlot en na enkele maanden besluit Jeanine haar lekkernijen op een beurs te promoten. 

Spannend! Jeanine is 2 weken lang druk in de weer en vol goeie moed trekt ze naar de beurs om haar producten aan de man te brengen.

Resultaat? Een paar jaar minder leven door de stress maar een groot succes! Iedereen is laaiend enthousiast. De mailbox zal wel vol zitten met nieuwe leads.

Maandagochtend - Een ijskoude douche. De site ligt plat en de mailbox werkt niet. Eén telefoontje met de developer later blijkt er een factuur één week over tijd te zijn dus heeft hij maar gewoon alles offline gezet als wraakOuch, ijskoud man.

Enkele tips voor alle Jeaninekes

  1. We zijn niet allemaal zo! Neem de tijd om iemand te zoeken waarvan je het gevoel hebt dat hij/zij snapt waarmee je bezig bent en niet enkel bezig is met hoe groot je budget is.
  2. Durf bij het zoeken naar de juiste partner te vragen naar referenties en bel die mensen gerust eens op met je vragen. Zo kom je op voorrand al te weten wat voor een zakelijke relatie je aangaat. Check je persoonlijk netwerk ook eens, misschien kan iemand je wel een goeie developer aanbevelen!
  3. Zelf niet al te technisch aangelegd? Zorg dat je iemand kent die je kan vertrouwen en zorg dat die persoon toegang heeft tot de hosting en het admin gedeelte van je website.
  4. Hoe zit het met beveiling en backups? Wat als je site gehackt wordt? Dit is dagelijkske kost dus beter voorkomen dan genezen!
  5. Wat als er zaken aangepast moeten worden? Wil je dit zelf doen? Zorg dat je op voorrand kan zien hoe dit te werk gaat om te voorkomen dat de inhoud van je site gegijzeld kan worden door een developer die niet antwoord.
  6. Wees niet bang een nieuwe developer te zoeken. Een bestaande website migreren of ombouwen kost veel minder dan een nieuwe maken aangezien je tekst en beeld al in orde zijn.