Wix versus Wordpress. Op welk platform bouw jij je nieuwe website?

Carmen – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale - 16 december 2019

Website bouwen

Een website bouwen is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Zeker niet wanneer je kiest voor Wix of Wordpress. Welk platform is het beste?

60 procent van de Belgische zelfstandigen heeft geen eigen website. Misschien ben jij een van hen? Nochtans bestaan er gemakkelijke oplossingen om zelf een website te bouwen of te laten bouwen.

Waarover gaat het?

Er bestaan verscheidene oplossingen om een website te bouwen. Hoe meer technische kennis je hebt, hoe groter de mogelijkheden. In dit artikel vergelijken we twee populaire platformen: Wix en Wordpress.

Denk wel op voorhand na over het doel van je website. Schrijf vervolgens teksten en verzamel tof beeldmateriaal. Het bouwen van een website gaat zoveel vlotter als al het materiaal klaarligt. 

Het verschil tussen Wix en Wordpress?

Wix is een ideale oplossing voor wie niet wil en kan programmeren. Je kiest een template, verschuift kaders en blokken, voegt tekst, foto en video toe en je hebt een werkende website. Je leest er meer over in het artikel Geen geld? Zo kan je zelf gratis een website maken. Ook over hosting en het zoeken van de juiste plug-ins hoef je je geen zorgen te maken. De Wix-oplossingen zijn all-in. 

De abonnementskosten bedragen maximaal 24,50 euro per maand.

 

Met Wordpress bouw je gemakkelijk een website met een van de duizenden templates. Drag- en drop-oplossingen als Elementor lijken sterk op lay-outen in Wix. Het grootste verschil is dat er zoveel meer kan. Wordpress is een uiterst krachtige en flexibele oplossing. Je hebt steeds de keuze om iets op maat te (laten) programmeren. Zo bekom je een meer unieke website. Wil je in de toekomst van stijl veranderen of een webshop toevoegen? Ook dat kan, zonder de inhoud te verliezen. 

Wordpress zelf is gratis. Je betaalt enkel (kleine bedragen) voor hosting, templates en plug-ins. 

Hoe kies je voor jouw site?

Maak je keuze op basis van drie elementen:

  1. Je wensen
  2. Je technische kennis
  3. Je budget

 

Zijn jouw wensen, technische kennis en budget beperkt? Dan is Wix een prima keuze.

Wens je meer maatwerk, flexibiliteit in de toekomst en ben je bereid om iets meer te investeren in een professionele website? Bouw dan een Wordpress-site. Informeer hiervoor zeker bij een freelancewebsitebouwer.

 

Nog geen keuze kunnen maken? Laat je dan helpen door deze Quiz van WebsiteBuilderExpert.

Carmen – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

Wanneer is een website gebruiksvriendelijk?

Tine - De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

Wat is Google Optimize? En hoe gebruik je het om jouw website te verbeteren?

Carmen – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale