De optie die je helpt met het snel beantwoorden van berichten op Facebook en Messenger is weinig gekend. Tegelijk is ze heel handig voor drukbezette zelfstandigen en ondernemers. En uiterst snel te activeren. Heb je een minuutje?

Deze tool helpt je snel reageren

Grote bedrijven zetten een team in voor social media om elke vraag via Messenger en Facebook snel te beantwoorden. Maar jij als zelfstandige? Je laat jezelf best helpen door de reactieassistent op Facebook. Deze tool antwoordt automatisch met berichten die je vooraf hebt ingesteld.

Hoe starten met de Facebook-reactieassistent?

Je stelt de reactieassistent gemakkelijk in via de bedrijfsinstellingen van je Facebook-pagina. Klik op 'Berichtinstellingen' en scroll naar de 'Reactieassistent'. Daar vink je de opties aan die je wenst.

Personaliseer zeker de berichten. Schrijf ze in jouw stijl en voeg voornamen, website, mailadres, ... toe.

Activeer deze 3 reacties

1. Expresreactie

Dit bericht reageert automatisch op iedereen die je een bericht stuurt. Zo antwoord je altijd meteen. Laat de afzender bijvoorbeeld weten dat je het bericht hebt ontvangen.

2. Reactie bij afwezigheid

Hiermee laat je klanten weten dat je reageert zodra je weer online bent. Tegelijkertijd behoud je een goede score qua reactiesnelheid (die paginabezoekers bij de algemene info in de rechterbalk te zien krijgen).

3. Begroet nieuwe klanten

Deze reactie wordt verstuurd naar mensen die voor het eerst met jou spreken via Messenger.

Wat levert het je op?

Iedereen krijgt graag snel antwoord op zijn of haar vraag. Dat lukt jou voortaan met deze automatische berichten. Ook wanneer je druk aan het werk bent in jouw zaak! Vergeet vervolgens niet persoonlijk te reageren. Zo creëer je een dynamiek waarbij je klanten en omzet wint als online shopeigenaar, zelfstandige, middenstander, …

 

Ook mogelijk: adverteren in Messenger

Wist jij al dat je kan adverteren in Messenger? Dat doe je via gesponsorde berichten. Dit zijn advertenties die je stuurt naar mensen waarmee je al gechat hebt in Facebook Messenger.

Een aantrekkelijke advertentie spoort hen misschien aan tot kopen. Zeker als je een actieknop ‘shop now’ toevoegt. Een gesponsord bericht voor Messenger maak je aan via 'Advertentiebeheer' in Facebook. Deze help-pagina van Facebook Business helpt je hiermee verder.