5 tips om meer Instagram-volgers te krijgen

Cado De Clercq - 1 februari 2020

Photo by Erik Lucatero on Unsplash

10.000 Instagram-volgers en een rechtstreekse swipe-up via je IG stories naar je website… Hoe mooi zou dat zijn? Heb jij al een concrete social media-doelstelling geformuleerd voor dit jaar? De kans is groot dat je je aantal volgers wil laten groeien en da's een goed plan, want vanaf 10.000 volgers kan je via je stories een rechtstreeks linkje leggen naar je website.

Dit zijn top tips voor jou om meer volgers te krijgen:

  • Organiseer een wedstrijd en vraag je volgers om anderen te taggen: zo leren andere mensen je profiel kennen.
  • Schrijf langere teksten onder je foto's: zo blijven mensen langer naar je post kijken en dat is goed voor het algoritme van Instagram.
  • Werk samen met (micro-)influencers. Jouw doelgroep zit vaak bij profielen die je zelf volgt. Zet eens een samenwerking op met iemand die past bij jouw merk. Als hij/zij foto's post van jouw product of merk en jou daarbij tagt, levert dat je ongetwijfeld nieuwe volgers op.
  • Ga eens voor video! Heb je al gehoord van Instagram TV? Dat is de videotool van Instagram: een soort YouTube voor Instagram dus! Voor merken en producten werkt Instagram TV het best in de vorm van een serie. Ga dus voor herkenbaarheid! Je post bijvoorbeeld elke dinsdag een filmpje over een bepaald thema in een herkenbare stijl. Zo weten je volgers wat ze kunnen verwachten en als je het goed aanpakt, zitten ze er misschien zelfs op te wachten!
  • Behandel je Instagram-profiel als je homepage. Zorg er dus voor dat je profiel er superaantrekkelijk uitziet. Gebruik dezelfde filter voor coherentie in je foto's. Ga voor kwalitatieve foto's. Er zijn heel wat goede, creatieve, betaalbare fotografen op de markt (soms zelfs studenten die het voor een aantrekkelijke prijs willen doen). Smuk je biografie eens op! Is deze nog up-to-date? Kunnen gebruikers je gemakkelijk contacteren via mail? Telefoon? Oh en maak eens werk van je highlights! Zorg dat ze er aantrekkelijk uitzien, relevant zijn en uitlichten waarmee jij wil uitpakken! 

Cado De Clercq

Cado inschakelen voor je zaak?