Misschien ben je als ondernemer ook actief op Twitter. Word je daarbij overspoeld door berichten, mails en meldingen?

Duik met deze 5 Twitter-tips in de ‘Instellingen & privacy’ van je account zodat je die nog beter kan afstellen. Ontdek bijvoorbeeld hoe je voortaan strenger selecteert welke informatie je op Twitter ziet. Aan het einde van dit artikel zal je ook personen kunnen contacteren waar je geen link mee hebt.

Tip 1. Voer privéconversaties

In 1-2-3 voer je met iedereen op Twitter een privégesprek. Via privéberichten spreek je zelfs rechtstreeks mensen aan die jouw profiel niet volgen. De voorwaarde is dat zij én jijzelf zulke privéberichten toelaten.

Hoe? Vink bij ‘Privacy en veiligheid’ de optie ‘Privéberichten ontvangen van iedereen’ aan.

Tip 2. Kies je meldingen

Ontvang alleen meldingen over mensen en bedrijven die je volgt. Want voor je het weet, wijst Twitter je op een berg tweets van mensen en organisaties die je niet volgt.

Hoe? Kies van wie je geen meldingen wil ontvangen via ‘Meldingen negeren van personen’.

Tip 3. Negeer woorden

Bij een ramp, hype of trend is de kans groot dat je hele tijdlijn volstroomt met berichten over hetzelfde. Denk maar aan tweets over Temptation Island op vrijdagavond. Lastig als dat je niet interesseert. Of boeit het jou net wel, dan voorkom je allicht graag #spoileralerts.

Hoe? Geef de woorden in via ‘Genegeerde woorden’. Als je woorden negeert, verschijnen deze niet meer in jouw meldingen en op je tijdlijn. Je kiest zelf hoe lang deze blokkade duurt.

Tip 4. Sluit je mailbox af

Twitter mailt je meldingen van berichten die je zouden kunnen interesseren, stuurt uitnodigingen voor Twitter-researchenquêtes, tips over zakelijke Twitter-producten, … Deze e-mails kan je tegenhouden.

Hoe? Zet de vinkjes bij ‘E-mailmeldingen’ uit.

Tip 5. Blokkeer gevoelige inhoud

Hou je feed proper, zonder schunnige plaatjes en links naar Russische dames. Ook in zoekresultaten kan je voorkomen dat gevoelige inhoud wordt weergegeven.

Hoe? Met de modus veilig zoeken heb je controle over wat je ziet in de zoekresultaten. Een filter verwijdert mogelijk gevoelige content en accounts die je negeert of hebt geblokkeerd in de zoekresultaten.