1. Maak je account openbaar

Het klinkt logisch en dat is het ook: met een privéaccount kunnen ‘buitenstaanders’ je foto’s niet bekijken en zo krijg je minder makkelijk nieuwe volgers. Als je jezelf online wil profileren, is dat niet zo handig. Maak eventueel een tweede account aan, waarop je alleen foto’s post die jij met de wereld wil delen.

 

2. Zorg voor een sterke bio

Je biografie is het eerste wat mensen zien wanneer ze op je profiel terechtkomen. Zorg voor een pakkende, duidelijke tekst die vertelt waar je account over gaat.

Voeg desnoods enkele pakkende hashtags toe die volledig op jouw lijf zijn geschreven.

Bijvoorbeeld: #coffeeaddict #travel #fashionista 

Zo is het voor potentiële volgers meteen helder wat ze van je account kunnen verwachten. 

 

3. Post alleen je beste foto’s

Als je sociale media gebruikt om gewone, dagelijkse beelden te delen met vrienden en bekenden hoef je minder selectief te zijn dan wanneer je doel is meer volgers te krijgen met je account. Onthoud dat jouw profiel zo sterk is als je zwakste foto. Deel dus selectief en weldoordacht. 

 

Heb je een #badhairday? Voeg wat filters toe en je ziet er al meteen een stukje beter uit :)

 

4. Post regelmatig en op gezette tijden

Door regelmatig een foto online te zetten, weten je volgers waar ze aan toe zijn. Post bijvoorbeeld een keer per dag een foto. Creëer een ritme dat bij je past.

Wil je dat zo veel mogelijk mensen je foto’s zien? Denk dan na over de patronen van je volgers. De meeste mensen zijn online in de vroege ochtend, voordat ze naar school of hun werk gaan, of net aan het einde van de dag/begin van de avond. Door een foto te posten op het moment dat de meeste volgers online zijn, draag je bij aan het bereik. Hoe meer je post, hoe meer jij in de spotlights kan staan bij jouw volgers.

 

5. Zorg voor interactie

De term sociale media zegt het al: wees sociaal. ‘Like’ posts van andere gebruikers die je interesseren en laat reacties achter. Hoe socialer je online bent, hoe meer mensen jouw profiel zullen (her)kennen en hoe meer volgers je krijgt.

 

6. Gebruik hashtags

Hashtags zorgen ervoor dat je foto’s beter gevonden worden op sociale media en zijn dus heel belangrijk als je jezelf online wil profileren. Wil je bijvoorbeeld een Belgische influencer worden? Gebruik dan steevast in al jouw posts #belgianinfluencer.

 

7. Een sterke eigen stijl

Waar gaat jouw account eigenlijk over? Wat wil je laten zien en op welke manier? Hoe beter je dit weet, hoe sterker je stijl. Ontwikkel een sterke eigen stijl en concept.

Niets zo vervelend als een profiel met verschillende kleuren, stijlen en filters. 

 

Ga met deze 7 tips aan de slag en je zal merken dat je meteen al een beetje meer 'instafamous' wordt :)

 

Ben je helemaal Influencer proof? 

Schrijf je dan zeker in op onze website www.thebrandconnectors.com en promoot producten van 'Big brands'.