Wat is Messenger Bot? En hoe helpt het me beter communiceren met mijn Facebook-volgers?

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale - 7 mei 2019

Wat is Messenger Bot? En hoe helpt het me beter communiceren met mijn Facebook-volgers?

Meer communiceren met je (potentiële) klanten op Facebook, maar zonder dat je dag en nacht achter het toetsenbord moet zitten? Dat doe je met de hulp van Facebook Messenger Bot. Ontdek meer over deze gratis chatbot en hoe je ermee start.

Wat is Facebook Messenger Bot?

Een bot is een soort robot die bepaalde taken automatisch uitvoert, zoals chatten met geïnteresseerden en klanten. Messenger Bot is een populaire chatbot die elk bedrijf kan inzetten voor gesprekken in Facebook Messenger. Zo hoeven jij en je medewerkers zelf niet meer alle berichten te typen. Pas wanneer de artificiële intelligentie van de bot het niet meer redt, neemt een echte persoon het over. Denk maar aan een klantenmedewerker, adviseur of verkoper.

Waarom is het belangrijk voor jou?

Organisaties van Carglass tot SKM lanceerden al een chatbot. Bij Pizza Roma Mechelen kunnen klanten via Messenger pizza bestellen, bij KLM vliegtuigtickets kopen. De chatbot van vacatureplatform Creativeskills geeft je vacatures op jouw maat. Die van Ticketmaster lijst voor jou interessante evenementen op. Via Facebook Messenger maken klanten ook eenvoudig een afspraak, krijgen ze bijvoorbeeld bij Toerisme Oostende suggesties qua hotels, restaurants of activiteiten. Chatbots kunnen zelfs juridische vragen beantwoorden. Steeds meer zelfstandigen en kleine ondernemingen springen mee op de kar, dus waarom jij niet?

Bekijk even mee de voordelen:

  • Je klanten stellen hun vragen direct en voortaan 24/7 via Messenger.
  • Ze kopen en boeken zelfs afspraken.
  • Je hoeft geen uitgebreide klantendienst uit te bouwen.
  • Eens de bot is geprogrammeerd, draait deze automatisch.

Hoe starten met Messenger Bot?

Messenger geeft je zelf het antwoord in het artikel Build your first messenger bot fast. Doe-het-zelvers die niet bang zijn van nieuwe technologie vinden er hun weg wel in.

Of je kiest voor een gemakkelijke kant-en-klare oplossing zoals ManyChat. Met dit platform maak je eenvoudig en gratis een bot voor sales, support en marketing-doeleinden.

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale