Begin bij het begin: bedenk een strategie voor jouw social media marketing

Veerle De Jaegher - 9 december 2019

social media strategie

De basis van alles: een strategie, jouw stappenplan voor social media communicatie. Zonder doel ken je immers de weg niet... Dus geen optimaal resultaat en een veel te laag rendement :-( Tijd dus om even jouw social media strategie uit te schrijven.

Social media marketing is geen kwestie van toeval, maar wel een zaak van doordacht werken. Daarom is het belangrijk een strategisch stappenplan uit te schrijven.

 

In dit 7-stappen-lijstje vind je een mogelijke structuur en de mogelijke onderdelen voor je strategie, de keuze van de onderdelen is afhankelijk van de grootte en de industrie van je bedrijf. Tracht dit uit te schrijven voor jezelf en stuur bij na een paar maanden.

Het voornaamste resultaat van een social media strategie is het contentplan en het mediaplan. Het contentplan bevat alle onderwerpen waarover je ooit kan schrijven in je social media marketing. Wat boeit je doelgroep? Wat zijn de onderwerpen die je wilt beschrijven om je doelstellingen te halen? Wat maakt jouw zaak bijzonder en hoe zal je dit in onderwerpen voor posts gieten? Wie zal je helpen content aan te leveren, zowel tekst, foto als video? Zal je werken met externe influencers of tracht je eigen medewerkers te betrekken bij je social media marketing en maak je ambassadeurs van je mensen?

Schrijf je strategie uit in 7 stappen:
1. Doelgroepen en doelstellingen
2. USP’s
3. Meetpunten
4. Contentplan
5. Mediaplan
6. Contentleveranciers
7. Social media policy

Veerle De Jaegher

Veerle inschakelen voor je zaak?

Leestip van onze experts: ‘Video Marketing like a PRO’

Tine - De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

Videomarketing: wat is het & hoe begin je eraan? 5 Tips van Clo Willaerts!

Tine - De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

Must read: Dit worden dé trends op sociale media in 2021

Tine - De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale