Het belang van een goed onderhouden WordPress-website

Elsida Makaj - 10 september 2019

Je website is een niet te onderschatten tool en een vereiste voor succes op korte en lange termijn. Daar twijfelt niemand nog aan. Met een website haalt je bedrijf betere verkoopresultaten. Wat moet je doen om je WordPress-website up-to-date te houden? Is dat belangrijk? Op die vragen gaan wij graag even dieper op in.

DE SLEUTEL TOT SUCCES

Prospects zoeken steeds meer online, de cijfers liegen er niet om. Je website is je eerste indruk en het is dan ook noodzakelijk dat je er één hebt en dat alle functionaliteiten werken. Een website die moeilijk bereikbaar is of waarvan de functionaliteiten niet naar behoren werken, zorgt voor het afhaken van felbegeerde prospects en klanten. Iets wat je absoluut niet wil, je verkoop en je bedrijfsresultaten zijn afhankelijk van een goed onderhouden en functionerende WordPress-website. Up-to-date zijn is dan ook de sleutel tot succes. Een absolute noodzaak. 
 

UP-TO-DATE? UP-TO-DATE!

Wat betekent dat dan, een goed onderhouden WordPress-website? Waar moet je op letten? Hier een overzicht:

  • Zorg ervoor dat je WordPress-website de allerlaatste versie is, dus ook de plug-ins die je gebruikt. Doe je dat niet, dan loopt je website het risico om gehackt te worden of te crashen.
  • Een back-up is altijd noodzakelijk, zeker als je veranderingen doorvoert.
  • Verwijder alle plug-ins die je niet nodig hebt.
  • Verzeker jezelf van de medewerking van een veilig hostingbedrijf, anders moet je een beveiligingsplug-in gebruiken.
  • Het is belangrijk dat je website gemakkelijk laadt, vertraging zorgt alleen maar voor ergernis bij prospects en klanten.
  • Verwijder verouderde content, ook verkeerde informatie doet je prospects en klanten afhaken.
  • Verwijder oude bestanden, houd je database up-to-date.

Je leest het, het is heel wat werk om je website up-to date te houden en dit overzicht is verre van volledig. Er zijn heel wat mogelijkheden om het beste uit je website te halen. Vraag advies aan een professional!  Wat je investeert in een website, komt dubbel en dik terug. Waar wacht je nog op?

Wij helpen je graag verder.

Elsida Makaj

Elsida inschakelen voor je zaak?