Canva is een online ontwerpsoftware die beelden ontwerpen eenvoudig, gemakkelijk en betrouwbaar maakt. Je hebt zowel een gratis als een betalende pro-versie. Met de gratis versie kan je al heel wat, maar de pro-versie komt met interessante mogelijkheden om nog sneller en efficiënter te werken.

De ideale formaten van afbeeldingen en beelden voor de diverse socialemediaplatformen verschillen. Dit zijn enkele optimale afmetingen van beelden in reguliere posts:

  • Facebook: 1200 x 630 px
  • Instagram: 1080 x 1080 px
  • Twitter: 440 x 220 px

Hier vind je een gedetailleerd totaaloverzicht: https://sproutsocial.com/insights/social-media-image-sizes-guide.

Met Canva Pro kan je snel beelden voor meerdere platformen ontwerpen. Je start met een beeld voor één specifiek platform, bijvoorbeeld Facebook. Zodra dit klaar is, kies je voor de copy & resize-functie - bijvoorbeeld Instagram post - en automatisch krijg je kopieën van je originele beeld in de gekozen formaten. Eventueel nog wat finetunen en elementen herpositioneren, en ... klaar!

Canva is een onmisbaar instrument in de gereedschapskist van elke socialemediamanager. Als je de tool niet kent, is het absoluut aangeraden om ermee aan de slag te gaan. Je hoeft geen ingenieur noch graficus te zijn om Canva onder de knie te krijgen.

Vragen? Shoot!

cheers
steven@dataworx.be 👍