Je hebt er wel al eens over horen spreken, maar snapt zelf niet goed wat het juist is? Microsoft Office365 stelt je diverse pakketten ter beschikking om de samenwerking binnen uw bedrijf te optimaliseren.  

Met een Office 365 Business Premium licentie (max. 300 gebruikers) beschik je over de meest gebruikte functionaliteiten en hoef je je niet langer zorgen te maken over een up-to-date versie.
Naast Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Access krijgt u dan ook Exchange, SharePoint, OneDrive en Teams ter beschikking.  

Word, Excel, PowerPoint en Access zullen bij de meesten wel bekend in de oren klinken, maar de andere? 
Waarvoor kan je ze gebruiken?  We sommen ze kort even voor jou op.

Exchange
Werk jij nog steeds met een hotmail of gmail adres om uw zaken te regelen?  Dan is het hoog tijd om over te stappen op een professioneel mailadres onder uw eigen domeinnaam.  Deze domeinnaam kan aan uw Office365 abonnement gekoppeld worden.
 

Teams
Steeds meer en meer wordt Microsoft Teams de centrale plaats om te communiceren op een digitale manier.  Deze tool is in hoge mate geïntegreerd met de andere Office365 tools.  Hierdoor kan je bijvoorbeeld een discussie voeren met meerdere personen over een bepaald document en er zeker van te zijn dat iedereen over dezelfde versie beschikt. 
Het is de ideale tool om minder interne mails te versturen en zeker te zijn dat iedereen geïnformeerd is, ook al sluit iemand later aan bij een project.  Deze persoon kan via de historiek alle benodigde informatie verkrijgen.

 

SharePoint
SharePoint wordt dikwijls beschouwd als een document management systeem, maar is veel meer dan dat.  Natuurlijk kan je het gebruiken om samen te werken aan documenten. 
Maar denk gerust verder richting automatiseren van bepaalde processen. Enkele typische voorbeelden qua processen waarvoor een werkstroom gebruikt wordt zijn verlofaanvragen, toestemming buitenlandse verplaatsing, aanvraag opleiding,  terugbetaling onkosten,... 

Ook beschik je over de mogelijkheid om een eigen intranet op te zetten waardoor je interne medewerkers op een overzichtelijke manier kan informeren in plaats van vele mails te versturen.

OneDrive
OneDrive voor business geeft je gelijkaardige functionaliteit als OneDrive voor persoonlijk gebruik, maar dan binnen Office365. 
Deze tool gebruik je bijvoorbeeld om persoonlijke bestanden (binnen bedrijfscontext) veilig te bewaren.  Door gebruik te maken van synchronisatie staan de bestanden ook op je pc/laptop en kan je zelfs zonder internetverbinding verder werken.  De aangebrachte wijzigingen worden de volgende keer je verbinding maakt naar OneDrive verzonden en in de cloud opgeslagen. 

 

Office365

Al de bovenstaande producten zitten vervat in Microsoft Office 365.  

Daarnaast zijn enkele andere aspecten niet uit het oog te verliezen: 

  • Je hoeft je geen zorgen  te maken over het beheer van de servers
  • Je gegevens worden op meerdere locaties bewaard waardoor de kans op dataverlies tot het uiterste minimum beperkt wordt. 
  • Je gegevens zijn beschikbaar vanop eender welke locatie.  Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.  Het maakt niet uit of je bij de klant zit of ver weg op hotel.

Microsoft Office365 is zo'n uitgebreid pakket dat u misschien de bomen niet meer door het bos ziet. 
Laat je daarom begeleiden tijdens de opstart.  Zo weet je zeker of het een product is dat past binnen de doelstellingen, die je voor ogen hebt.