Waarom zijn die explainer video’s zo goed?

 

1. Je trekt onmiddellijk de aandacht
Mensen lezen niet graag lange teksten en zeker niet meerdere A4’s. Maar ze zijn wel nieuwsgierig. Vertel de inhoud van de tekst in een video of een animatiefilm en je hebt de kijker beet.
Interessante explainer video’s worden statistisch meer en langer bekeken dan andere video’s. Een goede flow van informatie en goede achtergrondmuziek zorgen dat de kijker blijft plakken.

2. Je kan complexe materie duidelijk uitleggen
Wanneer je kijkers overvalt met statistieken en ingewikkelde theorieën dan ben je hen heel snel kwijt. Zij skippen jouw video, sluiten de app of in het slechtste geval geven ze de film als niet relevant aan. En dat is spijtig.
Animatie video’s of filmpjes lenen zich goed om complexe zaken uit te leggen.
Explainer video’s kan je ook perfect gebruiken om jouw verhaal te vertellen en om te tonen wat jouw bedrijf doet.

3. Je hebt meer kans op engagement van de kijker
De kans dat de kijker reageert, hangt af van de inhoud. Wanneer je video’s maakt die relevant zijn voor jouw doelpubliek, heb je de kijker vast.
Eens je hun aandacht hebt, heb je veel kans dat ze tot het einde kijken.

4. Ze vertellen tijdloze content
De inhoud van explainer video’s is meestal zoals de inhoud van een blog, een bericht op sociale media, een e-book … Dit betekent dat je dus kan afwisselen met wat je vertelt: een instructie, een verhaal, een nieuw product voorstellen…
Video’s leveren niet altijd nieuwe opportuniteiten op maar ze dienen wel een hoger doel. Je bent aanwezig, je content is relevant en tijdloos en dit is goed voor jouw SEO.

5. Ze zijn relatief goedkoop
Voor een explainer video heb je geen gespecialiseerd videomateriaal nodig. Sommige filmpjes kan je zelfs met een eenvoudige webcam of smartphone opnemen.
De beste explainer video’s zijn vaak de meest eenvoudige. Ze gaan niet het hele web veroveren, maar misschien wel veel reactie opleveren. Wanneer je die video’s volhoudt, leveren ze op termijn meer leads.
Heb je geen groot marketingbudget, dan kan een korte explainer video die je zelf opneemt al een begin zijn.

 

Explainer video’s zijn een deel van onze beeldcultuur geworden.
Heel wat bedrijven hebben zich ondertussen gespecialiseerd in het maken van video’s en bereiken zo veel volgers op o.a. YouTube, Instagram en Facebook. Dat bewijst dat video echt het verschil kan maken.

Kijkers leren graag iets bij, in kleine hapjes. Wanneer jij deze korte video’s opneemt in jouw marketingstrategie, zal je het positieve effect ervan ervaren.

Sommigen verdiepen zich in de videotechniek. Ze leren monteren en kopen software aan om zelf animatie video’s te maken. Anderen schakelen liever een professional in omdat ze geen tijd hebben om zich hiermee bezig te houden.

Clickable Video kan jou hierbij te helpen.
Vertel ons wat je nodig hebt. Wij bekijken hoe jouw bedrijf explainer video’s kan inzetten.

Enkele referenties: