Met deze 6 tips valt je video beter op

Admin Digitale Versnelling - 4 mei 2023

video content

Een video opnemen voor je zaak? Da’s een goed begin. Maar hem verspreiden en zorgen dat hij gezien wordt: dat is minstens even belangrijk. Wordt je video niet bekeken? Dan blijft de boodschap niet hangen en heb je er niets aan. Beter voorkomen dus: met deze 6 tips!

Tip 1 – Zorg voor een aantrekkelijke beschrijving

Je video werkt niet altijd op zich. Zorg ook voor een straf stukje begeleidende tekst. Vertel daarin een verhaal, geef aan waarom je de video hebt opgenomen, zet de meerwaarde in de kijker en doe aan storytelling. Durf mensen ook aan te spreken: vraag hen wat ze van je video vinden. Lok je interactie uit? Dan gaat je video leven...

 

videocontent

 

Tip 2 – Timing is (niet altijd) alles

Het beste moment om je video te posten op Facebook, Instagram of Linkedin? Wellicht op een dinsdag, zeker niet op een zondag... Maar om eerlijk te zijn: het ideale moment is een gok.

De kans is groot dat je socialemedia-tool of de sociale kanalen zelf een suggestie doen wanneer je je video best kan posten. Maar luister vooral naar je gezond verstand. 

Veel hangt af van je doelgroep. Wanneer zijn jouw potentiële klanten en volgers online? Wanneer hebben ze tijd en zin om je content te bekijken? Heb je dat moment bepaald? Dan doen de algoritmen nog atlijd hun eigen zin...

Test dus wat best werkt. En durf je video gerust nog eens posten met een andere introtekst of teaser. 

sociale media

 

Tip 3 – Ondertitel je video

Akkoord, Het ondertitelen van video's vraagt best wat tijd (én geld). Maar als je weet dat de meeste kanalen - bij het scrollen - video's standaard afspelen zonder geluid... dan is het zeker de moeite waard.

Bovendien zijn ondertitels een extra eyecatcher. Uit onderzoek blijkt dat als mensen beginnen te lezen, ze de video ook uitkijken. Zo blijft jouw boodschap beter hangen. 


ondertiteling

 

Tip 4 – Gebruik #hashtags

Een #hashtag is een label dat aangeeft waar jouw post of video over gaat.  Zo geef je makkelijk het onderwerp mee. Mensen met interesse in jouw onderwerp typen diezelfde hashtag in een zoekveld - op sociale media - om specifieke info of relevante content te zoeken.

Het resultaat? Jouw video op post wordt sneller gevonden door de doelgroep die je beoogt!

hashtags

 

Tip 5 – Film horizontaal of verticaal in functie van het kanaal

Of je kijker je video verticaal of horizontaal bekijkt: dat hangt af van het medium. Video's op Youtube of op een bedrijfswebsite worden nog dikwijls horizontaal bekeken. 

Anderzijds: we bekijken steeds meer video's op onze smartphone. In onze mobiele maatschappij wordt het verticale formaat dan ook populairder dan ooit. Op een smartphone komt het beter tot zijn recht en valt het beter op. 

Een professionele video wordt nog steeds in 16:9 gefilmd. Tijdens het monteren kan je dit wel nog herwerken naar een vierkant formaat, waar je alle kanten mee uit kan. 


format

 

Tip 6 – Upload de video op het kanaal zelf

Je kan overal een Youtube-linkje plakken, maar haal je je video daar weg, dan zit je op andere kanalen met heel wat niet-werkende links. Bovendien willen de meeste sociale media het liefst dat je op hun kanaal blijft.

Je video uploaden op het kanaal zelf is dus de boodschap. Daarmee scoor je een stuk beter en wordt de video meer getoond. 

 

Vraag raad aan een expert


Nog vragen over videomarketing voor je zaak? Wil je graag advies over hoe je hiermee aan de slag kan? Neem gerust contact op met de experts van De Digitale Versnelling. Zij helpen jou en je bedrijf graag verder. 
 

 

Admin Digitale Versnelling