3 tips voor originele content in je nieuwsbrief

Kristof D'hanens - 4 september 2019

Inspiratieboek Digitale Nieuwsbrieven

Met een goed opgestelde digitale nieuwsbrief kun je nog altijd een stevige band opbouwen met je achterban. Als je het goed aanpakt, natuurlijk.

Daarom stelde ik een Inspiratieboek samen, uitgegeven bij Uitgeverij Politeia. Met I Like Media geven we dit najaar ook opleiding over hoe je zelf digitale nieuwsbrieven maakt.

Hieronder geven we je alvast 3 concrete inspirerende voorbeelden mee.

1. KORT NIEUWS

Soms kan het handig zijn om je belangrijkste en je minder belangrijke nieuws van elkaar te scheiden door het lay-outmatig anders aan te pakken.

Onder je hoofdartikels kan je bijvoorbeeld een lijstje opnemen van de komende activiteiten: dat is netjes en overzichtelijk, en je vermijdt dat je voor elk item een foto moet zoeken.

Bij publiq vzw geven ze onderaan hun nieuwsbrief altijd nog wat ‘kort nieuws’ mee. Snelle berichtjes die kort en krachtig toch nog de lezer kunnen verleiden.

2. SOCIALEMEDIAPOSTS

In een moderne communicatiemix verwijs je geregeld van het ene kanaal naar het andere. Zo kan je op Instagram verwijzen naar een fotoalbum dat je net op Facebook plaatste, of op Facebook laten weten dat je een nieuwe blog schreef op de website.

Bij het Ecohuis in Antwerpen zetten ze in hun nieuwsbrief de populairste Facebookpost van de afgelopen periode.

 

3. VASTE RUBRIEKEN

Rubrieken zijn handige bouwstenen voor je contentstrategie. Ze zorgen voor structuur bij de zender van de nieuwsbrief en voor herkenbaarheid bij de lezer van de nieuwsbrief.

Nog een voordeel: vaak kan je je rubrieken al een tijdje van tevoren voorbereiden. Denk aan ‘werknemer van de maand’, ‘foto uit de oude doos’, ‘weetje van de week’… Die content kan je maanden van tevoren al klaarzetten om dan op het gepaste moment op te nemen in je nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief van Appstublieft vind je in elke editie de rubriek ‘De 5 favoriete apps van’.

MEER LEREN OVER NIEUWSBRIEVEN?

Het Inspiratieboek Digitale Nieuwsbrieven kan je bestellen bij Politeia via hun website.

Wil je zelf aan de slag gaan? I Like Media geeft elk jaar een pak opleidingen over digitale nieuwsbrieven, Mailchimp … Check de kalender voor alle data en praktische info.

Kristof D'hanens

Kristof inschakelen voor je zaak?