Hoe je in 7 stappen de perfecte testimonial video maakt met je klanten

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale - 7 mei 2019

Hoe je in 7 stappen de perfecte testimonial video maakt met je klanten

Nieuwe klanten verleiden is aartsmoeilijk. Maar wat als je je laat helpen door video’s waarin je klanten jouw kwaliteiten, producten en de samenwerking loven? Ontdek 7 essentiële stappen voor de perfecte klantengetuigenis.

Video’s over je zaak en producten hebben de kracht om nieuwe klanten over de beslissende streep te trekken. Als ze zien dat anderen het goed bij je hebben, durven ze de aankoopbeslissing in jouw voordeel te nemen.

Hoe maakt je een testimonial video?

Stap 1. Bedenk de juiste vragen

Bedenk op voorhand wat je wenst dat klanten over jou zeggen. Vertellen ze over hoe het samenwerken is met jou? Welke unieke service ze genieten? Wat ze van je specialisten leren?

Let op! Beperk het aantal thema’s per video.

Stap 2. Interview je klant vooraf

Bereid het video-interview met de geïnterviewden voor. Overloop de vragen, help in de antwoorden focussen op de kernboodschap. Stip aan welke anekdote interessant is.

Stap 3. Kies locatie en setting

De locatie draagt via de filmpjes bij aan jouw imago. Kies je voor huiselijk, clean, futuristisch, buiten, …? Als je bij de klant filmt, laat je meteen het misschien sterkere imago van dat bedrijf afstralen op jouw zaak.

Stap 4. Huur een professionele cameraman in

Een professionele freelance cameraman of -vrouw is meer dan iemand die de videocamera bedient. Hij of zij zoekt mee een ideale locatie, stelt het licht op, regelt het geluid en monteert het filmpje. Deze cameraman is de enige kostenpost in het verhaal. Investeer hier gerust in … op basis van testimonial video’s die je leuk vindt.

Stap 5. Zorg voor spontaniteit

Mensen willen mensen zien. Breng daarom een leuke portie spontaniteit in je klantengetuigenis. Durf, bijvoorbeeld de voorbereide vragen te doorbreken. Stel een bijvraag, doe je geïnterviewde glimlachen en laat hem of haar vrijuit spreken.

Stap 6. Gebruik je bedrijfskleuren en logo

Versterk de link met jouw bedrijf door je merkkleuren, lettertype en logo in de video te gebruiken. Perfecte plaatsen om je identiteit in te brengen, zijn: in het begin en einde van de video, bij onderschriften en animatie.

Stap 7. Monteer max 2,5 minuten video

Wat je klant ook vertelde, het leuke is dat jij en jouw cameraman bij het monteren aan de knoppen zitten. Je knipt weg wat niet past binnen je visie, selecteert het beste en kiest voor een format waarin je klant het beste tot zijn recht komt. Monteer maximaal 2,5 minuten. Minder dan 1 minuut vinden je kijkers én nieuwe klanten helemaal top.

Twijfel je nog om een eerste video te maken? Vraag het aan de klant waarmee je de beste band hebt.

Meer uitgebreide tips lees je bij onze bron: How to Produce the Perfect Customer Testimonial Video.

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale