Waarom is VIDEO voor ondernemers nu nóg belangrijker dan in het pre-coronatijdperk?

Wim Symoens - 12 juni 2020

Communiceer eenvoudig met je klanten via online video

72% van de consumenten leert graag bij over producten of diensten via een video. Logisch! Want video geeft de kans echt te connecteren, te verbinden. En het is directer: mensen kijken én luisteren liever naar een interessante boodschap, dan dat ze die lezen. Wie video nu slim inzet, maakt in dit post-coronatijdperk echt het verschil!

Corona betekende voor heel veel bedrijven en werknemers drastische veranderingen in hun professionele leven. Het medium ‘video’ bracht de oplossing voor heel wat problemen. Het werd door bedrijven gebruikt om contact te onderhouden met werknemers, om te vergaderen en productief te blijven. Niemand wilde immers besmet geraken. Daarom werd sterk ingezet op de bescherming van werknemers en klanten.

 

Het medium ‘video’ bracht de oplossing voor heel wat problemen.

 

Maar ook voor marketing en sales is video op dit moment het medium bij uitstek. Heel veel bedrijven en winkels moesten hun zaak verplicht sluiten. En verkopen zonder effectief open te zijn, is voor veel activiteiten nog steeds onmogelijk of toch heel moeilijk. Hoe goed we ook ons best doen om onze business te digitaliseren, zaken doe je nog altijd met mensen: of het nu werknemers of klanten zijn. Gelukkig bestaat er VIDEO: dé tool om mensen te verbinden.

 

Video maakt het verschil  

Dankzij video kan je niet alleen informatie snel verspreiden. Het laat ook toe dat mensen mekaar zien, horen en leren kennen: een groot verschil met geschreven communicatie. Krijg jij dagelijks ook zoveel e-mails in je mailbox van allerlei bedrijven die je vertellen hoe zij met corona omgaan, welke maatregelen zij treffen, wanneer ze weer opengaan … Lees jij al deze e-mails? Ik niet. E-mails zijn vaak afstandelijk en onpersoonlijk. Video daarentegen geeft je de kans om echt verbinding te maken.

 

Video daarentegen geeft je de kans om echt verbinding te maken.

 

Creëer een online klantervaring   

Video heeft nu nóg meer impact op de verkoop dan vroeger. Geef toekomstige klanten een virtuele winkelervaring: laat ze virtueel proeven van jouw producten, van je winkel of handelszaak. Laat ze goesting krijgen om jou nu, na de crisis, te komen bezoeken. Of om je nu al te steunen door online aan te kopen. Creëer online een echte buyers experience!

 

Laat ze virtueel proeven van jouw producten, van je winkel of handelszaak.

 

Ga zelf creatief aan de slag

Het grote publiek zit op dit moment niet te wachten op professionele video’s. Mensen willen contact met je zaak en met winkels die ze niet live kunnen bezoeken. Heel wat zaken die de online kaart trokken sinds maart 2020 hebben het begrepen. Ze maken zelf video’s en zorgen er zo voor dat ze op het netvlies van hun doelgroep gebrand blijven.

 

Denk je toch aan een professionele video?

Groot gelijk! Laat ons weten wat je mogelijkheden en verwachtingen zijn. Als het rustig is, hoef je je zaak zelfs niet te sluiten. En je kan alles zelf ensceneren. Tijdens de opnames kunnen we perfect de afstand bewaren en toch kwalitatieve video’s maken. Of misschien kies je liever voor een animatievideo? Samen maken we een video, waarmee jij eruitspringt op sociale media. Toon het gezicht van je zaak, vertel nieuwe en vertrouwde klanten wat je plannen zijn …

 

Samen sturen we jouw boodschap de wereld in. Zo maak jij het verschil!

 

Waarom is en blijft video de meest doeltreffende manier om te communiceren met je leads, klanten en prospects?

 

 

1. Een studie van Google toonde aan dat kijkers wel 95 % van de inhoud van een video onthouden. Bij een geschreven bericht blijft er maar 10 % van de boodschap hangen.

2. De tekst op een website of op sociale media wordt maar voor 20 % gelezen. Daarna haakt de lezer af.

3. Een boodschap in videovorm wordt ongeveer voor 80 % bekeken.

 

Wil jij binnenkort ook communiceren via video?

Samen bekijken we hoe we je zaak vooruithelpen.

Wim Symoens

Wim inschakelen voor je zaak?