Waarom je beter geen mailings stuurt vanuit Outlook

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale - 15 mei 2019

Waarom je beter geen mailings stuurt vanuit Outlook

Outlook is prima om te e-mailen. Maar het Office-programma is niet geschikt om commerciële mailings of nieuwsbrieven te verzenden. En zeker niet met hoge prioriteit. Weet jij al waarom?

Mailings vanuit Outlook versturen, kan technisch. Je maakt een mooie e-mail, selecteert een groep ontvangers en drukt op ‘verzenden’.

Maar het is geen goed idee.

Gebrandmerkt als spammer

Het probleem is de grote hoeveelheid mails die je met een marketing e-mailcampagne verstuurt. Outlook is prima om één tot een paar mensen een bericht te sturen, maar de providers protesteren wanneer je eenzelfde mail naar honderden adressen verstuurt.

De kans is groot dat ze je e-mailadres toevoegen aan de spamlijst. Om vervolgens al jouw mails te blokkeren of in de spambox van je contacten te laten belanden.

Nog gevaarlijker wordt het wanneer je de mails aanduidt als hoge prioriteit. Je kent dat rode uitroepteken wel. Omdat ook spammers dit vaak gebruiken, is de kans groter dat e-mails met ‘hoge prioriteit’ in de spam belanden.

Oplossing: kies een mailingprogramma

Outlook hou je dus maar best voor je persoonlijke mails. Mailings voor (potentiële) klanten creëer je beter in gespecialiseerde mailingprogramma’s. De meest bekende zijn MailChimpZoHo Campaigns, Campaign Monitor en het Belgische FlexMail. Zij zijn gespecialiseerd in het verzenden van duizenden mails op één dag. Volg hun tips voor een succesvolle mailing.

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

Boost je omzet met e-mailmarketing

Tine - De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

MailChimp: verstuur eenvoudig en gratis nieuwsbrieven

De Digitale Versnelling L’Accélération Digitale

4 goede maar minder bekende alternatieven voor MailChimp

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

3 redenen om nu te starten met automatisch e-mails versturen

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale