4 goede maar minder bekende alternatieven voor MailChimp

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale - 3 mei 2019

4 goede maar minder bekende alternatieven voor MailChimp

MailChimp is een fantastisch programma om e-mails mee te verzenden. Toch is het niet de enige e-mailmarketing tool om je klanten en prospecten te mailen. Experimenteer eens met deze alternatieven!

Op het internet wemelt het van de mailingprogramma’s. We selecteerden de alternatieven volgens deze criteria:

  • gericht naar zelfstandigen en kleine ondernemingen,
  • gemakkelijk mailings maken via drag & drop,
  • geen designcapaciteiten nodig,
  • de eerste mailings zijn gratis,
  • statistieken tonen relevante resultaten,
  • link met andere programma’s zoals CRM en e-commerce.

In het artikel MailChimp: verstuur eenvoudig en gratis nieuwsbrieven haalden we Campaign Monitor alvast aan als alternatief.

Maar ken je deze 4 goede mailingtools waarmee je zelf de mailings van je zaak maakt en verzendt?

ZoHo Campaigns ook via app

ZoHo Campaigns is een product van de ZoHo-groep. Hierdoor koppel je deze tool gemakkelijk aan andere programma’s van dezelfde ontwikkelaars: een CRM-programma, boekhoudsoftware, een appontwikkelingstool, projectmanagementsoftware, een tekstverwerker, …

Via de app voor iPhone en Android werk je vlot verder op je smartphone. Het is gratis tot 12.000 e-mails naar maximaal 2.000 contacten per maand.

Het Belgische FlexMail segmenteert

Omdat de meeste alternatieven eveneens uit de Verenigde Staten komen, kijken we graag ook naar de Belgische variant FlexMail. Deze tool is uiterst geschikt als je verschillende soorten nieuwsbrieven naar verschillende doelgroepen wil verzenden. De segmentatie helpt je steeds relevant te blijven. Helaas is het een duurder alternatief, vanaf 43 euro per maand voor mailings naar 2.500 contacten.

SendinBlue ook via sms

SendinBlue is Frans van oorsprong, maar nu wereldwijd actief. Deze uiterst eenvoudige tool is bij de goedkoopste in de markt. Tot 600 e-mails per dag is het gratis. Je betaalt 19 euro per maand voor maximaal 40.000 mails per maand.

Interessant is de mogelijkheid om ook marketingcampagnes te voeren via sms-berichtjes, bijvoorbeeld 100 sms’en voor 9,50 euro.

MailerLite hoogste klantentevredenheid

Volgens sommigen is MailerLite het beste alternatief, met een klantentevredenheid van 97 procent tegenover 93 procent bij MailChimp. Troeven zijn de welkommails, landingspagina's en gratis marketing automation, waardoor nieuwsbrieven elkaar automatisch opvolgen.

Je mailt tot 1.000 contacten gratis een onbeperkt aantal mails per maand. Tot 2.500 contactadressen betaal je 9 euro per maand.

 

Speel gerust eerst gratis met deze alternatieven voor de mailingtool MailChimp. We duimen dat je een tool vindt die je zaak boost.

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

Boost je omzet met e-mailmarketing

Tine - De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

MailChimp: verstuur eenvoudig en gratis nieuwsbrieven

De Digitale Versnelling L’Accélération Digitale

Waarom je beter geen mailings stuurt vanuit Outlook

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

3 redenen om nu te starten met automatisch e-mails versturen

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale