Reken af via Payconiq en betaal minder transactiekosten

Carmen – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale - 16 oktober 2019

Slim en snel betalen met de QR-code van de app Payconiq

Vraag je klanten gerust of ze willen betalen via de QR-code van Payconiq. Het is goedkoper voor jou als handelaar en uiterst gemakkelijk voor hen. Hoe werkt het?

Wat is Payconiq?

Payconiq is een betaaloplossing van Bancontact die klanten toestaat om met hun smartphone te betalen. Kenmerkend is de QR-code in het roze kader.

De Payconiq by Bancontact-app is een van onze 4 oplossingen om klanten te laten betalen met hun smartphone. Maar wist je dat het ook de goedkoopste oplossing is om klanten digitaal te laten betalen?

 

Waarom is het belangrijk voor jou?

Klanten digitaal laten betalen kost geld. Je betaalt steeds transactiekosten en een vaste prijs per maand. 

Maar wat voordelig is aan Payconiq? Je betaalt geen abonnementskosten. De enige kost is die per transactie: 6 cent voor een betaling in de winkel of 20 cent voor een online betaling. Hiermee is dit de goedkoopste digitale betalingsoplossing.

Interessant zijn ook de rapportages van ontvangen bedragen en de koppeling aan kassasystemen en boekhoudsoftware. Zo wordt elke verkoop meteen geboekt, net zoals wanneer klanten met hun bankkaart betalen.

 

Hoe klanten laten betalen met Payconiq?

Als handelaar vraag je een QR-code aan via jouw bankkantoor of via deze link op de website van Payconiq by Bancontact.

Je krijgt toegang tot een handelaarsportaal, waarop je ook de betalingen opvolgt.

De QR-code hang je bij je kassa… en klaar.

Wanneer je ingeeft hoeveel de klant moet betalen, doet die dat gemakkelijk met de app op zijn of haar smartphone. Hij of zij scant de QR-code en geeft de viercijferige pincode in. “Ping! Betaald.”

Carmen – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale