Er zijn online verschillende mogelijkheden om zelf gratis een website te maken. Wix is internationaal de grootste speler onder de websitebouwers. Het bedrijf maakt intensief reclame op radio en internet. Handig is dat deze tool perfect Nederlandstalig is.

Waarom starten met Wix?

Het is een interessante tool voor wie niet veel wil investeren in een eigen website. Het is ook ontzettend eenvoudig om een eigen website mee te bouwen. Om te beginnen kies je een template. Je sleept foto’s en video’s volgens het design dat je wenst, kiest kleuren en verandert snel lettertypes. Tekst tik je meteen in de layout, ... Technische vaardigheden heb je dus niet nodig.

Wat levert het op voor jouw zaak?

Ondernemers kunnen vandaag niet meer zonder een professionele website. Een online aanwezigheid levert je klanten en omzet op. Tegelijkertijd hoeft dit geen grote investering in tijd en geld te zijn. Daarom raden experts Wix aan voor zelfstandigen en kleine ondernemingen.

Je start gratis. Maar voor nul euro heb je natuurlijk niet alles. Wix heeft abonnementen vanaf 4,08 euro per maand. Je kiest een abonnement volgens jouw wensen: een eigen domeinnaam, e-commerce, meer opslagruimte, e-mailcampagnes, …

Voor je beslist: lees en bekijk zeker nog deze Wix-review.

Hoe voeg je een webshop toe? 

Steeds meer zelfstandigen openen een webshop gekoppeld aan hun website. Ook dit kan gemakkelijk. Je hoeft niets op maat te laten bouwen. Aan elke website kan een optie toegevoegd worden waarmee klanten vlot online een afspraak boeken en producten kopen.

Kies een bestaande optie van het platform waarop je gebouwd hebt: de Webshop-feature van Wix bijvoorbeeld.

Elk platform heeft een gemakkelijke plugin om te starten met je eigen webshop: WooCommerce, Shopify, Drupal Commerce … Kies hieruit de oplossing die het best met je bestaande website samengaat.