1. Lagere bouncepercentages

Een van de belangrijkste redenen waarom elke website zo snel mogelijk moet worden geladen, is de waarde van bezoekersbetrokkenheid. In de wereld van vandaag, waar consumenten willen dat hun behoeften onmiddellijk worden vervuld, zal niemand wachten wanneer een trage website wordt geladen. Niet alleen zullen bezoekers vertrekken, ze zullen waarschijnlijk ook nooit meer terug komen.

 

2. Minder serverbronnen

WordPress-websites maken steeds vaker gebruik van hogere resolutiebeelden, video's, animaties en andere resource-intensieve elementen. Deze maken webpagina's groter dan normaal en het verwerken neemt tijd en serverbronnen in beslag. Dit vertraagt ​​websites en kan zelfs leiden tot een beperking van de bandbreedte door een hostingprovider.

 

3. Het juiste materiaalgebruik

Veel Wordpress-websites worden tegenwoordig beheerd door de eigenaar zelf. Dit betekent dus dat het niet de webdesigner zelf is. Zo zie je vaak dat er foto's worden opgeladen van 4MB op een plaats waar men er eentje van 40kb had kunnen gebruiken. Het verkeerd opladen van zo'n enkele foto kan je website al met 1 sec vertragen.

 

4. Verbeterde gebruikerservaring

Snelle websites bieden informatie waar gebruikers snel en nauwkeurig naar op zoek zijn. Langzame webpagina's daarentegen hebben aangetoond gebruikers te ageren en zijn de belangrijkste oorzaak van hoge bouncepercentages.  

 

5. Hogere conversieratio's

Een snel ladende website wekt vertrouwen en moedigt mensen aan om gewenste acties uit te voeren, zoals aankopen doen, zich abonneren op nieuwsbrieven of accounts registreren.