Muziek werk natuurlijk ook in brasseries en restaurants. 35% van de gasten tafelt langer als de muziek hen bevalt. 31% van deze gasten komt graag nog eens terug.

Hoe draai je legaal een plaatje in jouw zaak?

Kies uit deze 9 professionele muziekdiensten:

Kies een B2B-streamingdienst

Spotify, Deezer of een andere populaire streamingdienst mag je niet in je zaak gebruiken. Deze zijn enkel voor particulieren.

Voor de horeca en de retail zijn er andere muziekdiensten op de markt. Deze streamingdiensten verschillen van de Spotify’s van deze wereld door de overeenkomst die ze afsloten met Sabam. Hierdoor hebben ze de auteursrechtelijke toelating om muziek in je handelsonderneming te spelen.

  • Tunify is de Spotify voor horeca en andere handelszaken. Vanaf 9,99 euro per maand heb je muziek volgens de stijl van je winkel. Deze draai je op eigen hardware.
  • Mood Mix levert muziek aangepast aan je zaak, samengesteld door muziekspecialisten. Een streamingoplossing zonder duur systeem.
  • ThisPlays2 ontwerpt je eigen instore-muzieklijsten volledig op maat. Dj’s en muziekprofessionals houden deze vervolgens up-to-date met de nieuwste hits en verzoeknummers. Voor wie houdt van een Belgische all-in-oplossing.
  • BCM Music Systems en Xenox verkopen muziekcomputers volgens jouw wensen. Enkel radio nodig? Enkel audio? Of liever alle toeters en bellen op een computer die videoclips op vier beeldschermen afspeelt?
  • Ook DDJ Media en DJ Matic zorgen voor een eenvoudige radio tot een volledig muzieksysteem. Zoek je enkel onbekende achtergrondmuziek? Dan bespaar je minstens 500 euro per jaar via rechtenvrije muziek.
  • Via Eazis Music Player download je de afspeellijsten die je wenst. Zo heb je ook zonder internet passende muziek bij je zaak.

Betaal auteursrechten aan Sabam

Opgelet. Het is niet omdat je betaalt voor je streamingdienst dat ook de auteursrechten afgerekend zijn. Nee, je moet nog steeds zelf een contract ondertekenen bij Sabam én betalen om hun (inter)nationale reportoire te mogen afspelen.

Hier vind je de Sabam-tarieven per sector en gebruik. Een restaurant tot 100m2 betaalt bijvoorbeeld 436,75 euro per jaar.