Veel gemaakte fouten op websites

An Wens - 28 januari 2020

Webdesign fouten die je moet vermijden

Niets zo leuk als zelf je website bouwen of aanpassen. Maar voor je al te hevig aan de slag gaat, lees je best even onderstaande tips na zodat je deze veelgemaakte fouten vermijd.

Gebruik niet te veel verschillende lettertypes

Het zorgt inderdaad voor variatie, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling!  De teksten die je schrijft moeten vooral aangenaam zijn om te lezen. En door je te beperken in het aantal lettertypes, zal je tekst fijner zijn om te lezen.

Mijn advies: gebruik een leuk/iets creatiever lettertype voor de titels en schrijf de gewone tekst in een gewoon (saai) lettertype.

 

Zorg dat je goede foto's gebruikt

Eerst en vooral moet je altijd goed afwegen of er wel een toegevoegde waarde is. Zomaar foto's gebruiken leidt af van wat er écht moet gebeuren.

Is een foto nodig? Zorg dan dat je een foto gebruikt van goede kwaliteit!

 

Zorg dat je teksten verstaanbaar zijn

Als je je teksten schrijft volgens de SEO-regels, ga je heel veel bezoekers op je website krijgen. Maar je gaat ze even snel weer wegjagen. Want een tekst waar de zoekwoorden van het scherm spatten, is voor niemand aangenaam om te lezen. Bovendien komen dit soort teksten heel erg 'verkoperig' over.

 

Zorg dat je teksten SEO-vriendelijk zijn

Als je na de vorige tip alle zoekwoorden weer verwijderd hebt, dan ben je ook niet helemaal goed bezig. Want zonder zoekwoorden in je tekst, geen bezoekers op je website.  Zorg dus dat er een goed evenwicht is tussen "aangenaam leesbare tekst" en "SEO-vriendelijke tekst".

 

Zet géén muziek op je website

Gelukkig komt het niet zo vaak meer voor, maar vermijd toch echt wel een achtergrondmuziekje.  Zelfs wanneer je een band hebt en graag meteen wil laten horen wat je in huis hebt! Geef de bezoeker liever de mogelijkheid om zelf te kiezen om de muziek aan te zetten.

 

Voila, dat waren alvast 5 tips waar je eenvoudig en snel mee aan de slag kan gaan!

An Wens

An inschakelen voor je zaak?