Meer likes op Facebook? Check deze verborgen statistieken

De Digitale Versnelling L’Accélération Digitale - 9 mei 2019

Meer likes op Facebook? Check deze verborgen statistieken

Wist je dat het moment waarop je berichten post op Facebook het succes van je posts bepaalt? Als je meer likes wil, kies je dus maar beter het beste moment uit. Maar wat zijn de beste momenten om te posten? Wanneer is jouw doelgroep online? Ontdek welke statistieken je dat vertellen en waar je ze terugvindt.

De beste dag om op Facebook artikels te plaatsen is woensdag. Het beste uur is 13 uur, volgens online dataspecialist Coosto. Ook leuk om weten is dat ‘s avonds om 19 uur de meeste interacties plaatsvinden.

Maar het kan nog beter als je jouw publicaties persoonlijk afstemt op de momenten waarop je fans online zijn. Iedereen met een bedrijfspagina op Facebook heeft immers toegang tot informatie over wanneer zijn of haar volgers online zijn. Maar weinigen profiteren van deze info om meer succes te boeken op het sociale netwerk.

Zo vind je verborgen statistieken

Weet jij wanneer je fans online zijn? Met deze tips vind je de meest interessante, maar goed verborgen statistieken.

  • Je vindt informatie over wanneer je fans online zijn onder het tabblad ‘Statistieken’, bovenaan in de Bedrijfsmanager van je bedrijfspagina.
  • Klik vervolgens links op ‘Berichten’.
  • Je krijgt nu een mooie grafiek die je vertelt wanneer jouw fans online zijn en wat ze graag lezen.
  • Hoe doe je het ten opzichte van de concurrentie? Dat leer je wanneer je ‘Pagina's om in het oog te houden’ toevoegt aan je dashboard. Je ziet hoe ze likes verzamelen en krijgt een overzicht van hun populairste berichten.
  • Check zeker ook de andere tabbladen bij de Statistieken. Zo leer je over ‘Berichten’, ‘Personen’, ‘Video’s’,…

Met deze tips maak en post je berichten die het goed doen op het sociale medium. Wij duimen alvast dat je aantal likes per post stevig de hoogte in gaat.

De Digitale Versnelling L’Accélération Digitale

Dé 6 trends op sociale media voor 2022 volgens onze expert

Tine - De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale

Hoe het succes van je Facebook-pagina meten?

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale