5 redenen om te kiezen voor Craft CMS

Kobe Aerts - 3 februari 2020

Craft CMS

Craft CMS is een relatief nieuw Content Management Systeem dat vergelijkbaar is met Wordpress en Drupal, maar iets flexibeler, moderner en vooral een pak aangenamer voor u als klant! Ontdek hier 5 redenen om Craft CMS te kiezen voor uw volgende project.

1. Craft CMS is een modern cms

Waar andere cms systemen al jaren meedraaien, is Craft CMS een nieuw systeem gebouwd op moderne code, dit zorgt ervoor dat Craft CMS snel, veilig en gebruiksvriendelijk is!

 

2. Craft CMS is gemaakt voor Content Creators

De admin interface is overzichtelijk en ook beschikbaar in een mobiele versie zodat je zelfs aanpassingen op de trein of bus kan doen!

Daarnaast heeft Craft CMS een handige Live Preview ingebouwd zodat je aanpassingen meteen kan zien terwijl je ze doet.

De Live Preview in Craft CMS

 

3. Craft CMS heeft een Plugin Store

Waar Wordpress en Drupal duizenden plugins hebben is dit bij Craft CMS een pak beperkter met ongeveer 1.500 plugins in de Plugin Store.

Gemiddeld gezien zijn deze echter van een veel hogere kwaliteit en vaak gemaakt door de developers achter Craft CMS zelf. Toch niet gevonden wat je nodig hebt? Zelf een module schrijven is zo gebeurd.

 

4. Craft CMS werkt zonder templates

Andere cms'en bieden vaak een hoop templates aan, bij Craft CMS is dit niet het geval. Elke website wordt vanuit niets opgebouwd, op die manier is elk design mogelijk.

Daarnaast kan er van in het begin van het project rekening gehouden worden met de snelheid, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de website!

 

5. Websites maken in Craft CMS is echt leuk!

Waar werken met Drupal of Wordpress vaak aanvoelt als een gevecht tegen het systeem is dit bij Craft CMS totaal niet het geval! 

Craft CMS laat toe om moderne en aangename code te schrijven. De documentatie is duidelijk geschreven en bevat voldoende informatie voor zowel beginners als meer ervaren gebruikers. 

Zit je toch ergens vast of heb je een probleem dan staat er altijd wel iemand klaar in de Discord channel van Craft CMS om te helpen.

 

Meer informatie over Craft CMS nodig? Met Webosaurus hebben we al enkele jaren ervaring met dit cms, stuur ons gerust een berichtje!

https://www.webosaurus.be/contact

Kobe Aerts

Kobe inschakelen voor je zaak?