Stuur automatisch e-mails met deze marketing automation tools

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale - 13 mei 2019

Stuur automatisch e-mails met deze marketing automation tools

E-mails automatisch verzenden, is een meerwaarde voor zelfstandigen en kleine ondernemingen. Het levert jou bijvoorbeeld meer tijd op. Maar welke marketing automation software is zowel goedkoop als eenvoudig in gebruik? Kies uit deze 3 oplossingen.

In 3 redenen om nu te starten met automatisch e-mails versturen ontdekte je al waarom het voor ondernemers interessant is om te starten met het automatisch verzenden van mailings. Ben je overtuigd? Goed!

De eerste stap om te starten met automatisch e-mailen, is het juiste programma zoeken. Maar hoe kies je die software?

Marketing automation software helpt jou

Marketing automation software helpt je om een reeks e-mails op te maken, in te plannen en te verbeteren op basis van cijfers. De beste systemen werken deze workflows visueel uit. Hierdoor zijn ze ook eenvoudig te gebruiken door onervaren ondernemers.

Link met jouw huidige software

Essentieel is dat je nieuwe tools linkt aan de professionele software die je al gebruikt om klantgegevens bij te houden, je webshop te beheren en trouwe klanten te belonen. Check daarom op voorhand met welke software je huidige programma’s kunnen samenwerken.

Top 3 tools voor ondernemers

Online vind je honderden marketing automation programma’s. Maar vaak zijn de tools duur en gericht op grote bedrijven en ervaren marketeers. Wij zochten en vonden 3 tools die gratis of betaalbaar zijn én gemakkelijk in gebruik. Ideaal voor zelfstandigen en kleine ondernemingen.

1. MailChimp

Waarom MailChimp een goed idee is en hoe je jouw eerste nieuwsbrief maakt, las je eerder al in dit artikel. Ook de marketing automation tool van het mailprogramma is indrukwekkend.

Vanuit het artikel Turn New Customers into Regulars with These 4 Automated Campaigns maak je vlot e-mails die klanten een gelukkige verjaardag wensen, welkom heten of belonen voor hun trouw. Dat is helemaal gratis tot 2.000 contacten en 12.000 mails per maand.

2. SendinBlue

SendinBlue is één van de 4 goede maar minder bekende alternatieven voor MailChimp. Ook wie mailings automatisch wil versturen, zal merken dat het een eenvoudig en goed programma is. Lees de pagina over marketing automation en je bent zo vertrokken.

Handig zijn de voorgeprogrammeerde workflows waarmee je een jarige een coupon stuurt, een nieuwe klant welkom heet of een bezoeker aanmoedigt om zijn online winkelwagentje af te rekenen. Het is gratis tot 300 mails per dag.

3. Odoo marketingautomatisering

Het Belgische Odoo biedt een prima tool om e-mailcampagnes te maken en te koppelen aan een systeem voor marketingautomatisering. Het platform is heel visueel uitgewerkt en maakt het je zo gemakkelijk om workflows te creëren. Je voegt vlotjes nieuwe acties toe en selecteert tijds- en andere triggers rechtstreeks in je workflow.

 

Het gebruik van deze apps is helemaal gratis voor wie geen andere zakelijke software nodig heeft. Test dus gratis met welke van de 3 programma’s je het makkelijkste werkt.

Céline – De Digitale Versnelling / L’Accélération Digitale