Terug naar 'Starten met SEO (Search Engine Optimalisatie)'

5 basis SEO-tips die je website beter doen scoren

De Digitale Versnelling L’Accélération Digitale - 2 juli 2019 - 2 min (leestijd)

5 basis SEO-tips die je website beter doen scoren

Je weet niet waar te beginnen om de score van je website in Google te verbeteren? Start met deze 5 basistips.

SEO is van levensbelang voor het succes van je website. Dat weet je intussen al. Met een aantal basistips kan je deze SEO-score verbeteren. Expert Neil Patel schreef er een eenvoudige blog over. Wij haalden er de toptips uit.

Hoe je SEO-score verbeteren?

Tip 1. Laat andere websites naar jou linken

Bel of mail naar websites die geïnteresseerd kunnen zijn in jouw content. Ruil links, stel hen bijvoorbeeld een studie voor die jij uitvoerde. Je kan ook voorstellen om een tekst te schrijven voor hun website of als expert op te treden.

Tip 2. Post regelmatig unieke teksten, video’s en foto’s

Zo laat je Google zien dat jouw website actief is. Tegelijkertijd bied je mensen iets nieuws om op te klikken in Google.

Tip 3. Schrijf zelf de tekst voor de ranking

Geef elk artikel en websitepagina een SEO-omschrijving mee. Zorg voor een titel die mensen intrigeert, een vereenvoudigde url en een beknopte metadescription over de inhoud. Deze overtuigen mensen om te klikken op jouw zoekresultaat. Vergeet niet om de woorden waarop je denkt dat eventuele lezers zullen zoeken hierin toe te voegen.

Tip 4. Verhoog de snelheid van je site

Wanneer een websitepagina meer dan een paar seconden nodig heeft om te laden, haken surfers af. Zo geven ze Google een signaal dat de gebruikerservaring niet goed is, wat de zoekrobot afstraft.

Tip 5. Maak je website mobielvriendelijk

Google kijkt voortaan vooral naar de mobiele website van je zaak. Kijk of jouw website zich automatisch aanpast aan kleinere schermen, of de aanklikbare knoppen voldoende ver uit elkaar staan en of alle teksten zich herschalen.

Wat brengt het op?

Deze tips geven je een richtlijn om goed te scoren in Google en om almaar beter te scoren. Zo vinden bestaande en nieuwe klanten jouw zaak vlotter online. En dat zonder te betalen voor online advertenties.

De Digitale Versnelling L’Accélération Digitale