Privacy & cookies

Verwerking van persoonsgegevens

Om deel te nemen aan De Digitale Versnelling moet je je als “ondernemer” of “digitale expert” registreren. We vragen jou eerst om je bedrijfsgegevens in te vullen. Daarna dien je een profiel aan te maken. Goed om weten: je kan met meerdere profielen onder 1 bedrijf en BTW nummer registreren. Je dient hiervoor wel telkens opnieuw de volledige registratieprocedure te doorlopen. Een profiel aanmaken kan door je Google account of Linkedin account te koppelen. Via deze manier halen we jouw voornaam, achternaam, e-mailadres en profielfoto op. Een derde methode is dat je zelf een e-mailadres en wachtwoord kiest.

Volgende categorieën van persoonsgegevens kunnen dus worden verwerkt: identificatiegegevens (bijv. naam, voornaam, taal, geslacht), contactgegevens (vb. adres, email, telefoonnummer), professionele gegevens, gegevens i.v.m. het gebruik van het Platform zoals: profielfoto, korte beschrijving, lange beschrijving (optioneel), van welke regio je opdrachten wilt ontvangen, de (sub)domeinen waarin je gespecialiseerd bent, links naar je website, Facebook, LinkedIn pagina en andere (allemaal optioneel). 

Telenet verwerkt de persoonsgegevens in de eerste plaats om het Platform en haar functionaliteiten ter beschikking te kunnen stellen. Zo zal de voornaam en profielfoto bijvoorbeeld zichtbaar zijn in beoordelingen. Daarbuiten is het ook mogelijk dat de persoonsgegevens worden gebruikt om fraude of inbreuken tegen te gaan of om te voldoen aan welbepaalde wettelijke verplichtingen. Indien de betrokkene dat aangeeft, kunnen de persoonsgegevens worden gebruikt om nieuwsbrieven met betrekking tot het Platform te sturen; men kan zich later steeds uitschrijven en/of de persoonsgegevens aan te passen. De persoonsgegevens die via het Platform worden verzameld, worden niet gebruikt voor direct marketing doeleinden.

Indien je er voor kiest om niet langer lid te zijn van De Digitale Versnelling als ondernemer of digitale expert en nadat je jouw account hebt afgesloten, zal jouw profiel – en daarmee ook je persoonsgegevens – op het platform direct worden verwijderd. Jouw posts en likes (voor de digitale expert) blijven evenwel bestaan maar zullen worden ondertekend als ‘team Digitale Versnelling’ (met uitzondering van teksten waarbij je handmatig je naam hebt bijgeschreven, wat we systeemtechnisch niet kunnen traceren en markeren).

Je hebt het recht het team van de Digitale Versnelling van Telenet te vragen om de persoonsgegevens die op jou betrekking hebben in te zien, ze te laten verbeteren, te laten wissen of over te dragen. Je kan deze rechten uitoefenen door ons te contacteren via dit formulier en vermeld daarbij het woord ‘privacy’ in de titel. Ben je Telenet Business klant? Dan kan je dit formulier gebruiken. Wil je een privacy incident melden? Stuur dan een e-mail naar onze Afgevaardigde voor de gegevensbescherming (‘DPO’) via privacy@telenetgroup.be  

Meer details over de verwerking van je persoonsgegevens (bijv. bewaring van persoonsgegevens en doorgifte van persoonsgegevens) lees je in het Telenet Privacybeleid. Het Telenet Privacybeleid is o.a. beschikbaar via de Telenet Klantendienst en op https://www2.telenet.be/nl/privacy/

Voor klachten in verband met de verwerking van je persoonsgegevens door Het team van de Digitale Versnelling van Telenet, kan je je wenden tot de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel / +32 (0)2 274 48 00 / contact@apd-gba.be / https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/.

 

Cookiebeleid

A. Wat zijn cookies?

Wij maken gebruik van cookies wanneer je onze e-mails opent en/of wanneer je onze websites bezoekt of apps gebruikt. Cookies zijn stukjes informatie die op je eigen computer of mobiel toestel bewaard worden en die meestal worden gebruikt om het gebruiksgemak van websites en apps te optimaliseren.
Er bestaan verschillende soorten cookies, onderverdeeld naar oorsprong, functie en levensduur. Voor een compleet overzicht kan je websites zoals 
www.allaboutcookies.org raadplegen.
Telenet gebruikt cookies om:

  • Het gebruik en de functionaliteiten van haar websites en apps te verbeteren;
  • Te analyseren hoe gebruikers van onze websites en apps gebruik maken en om statistieken op te stellen; en
  • De gebruikers van onze websites en apps gepersonaliseerde informatie en advertenties te tonen.

Zo kan je bijvoorbeeld als bezoeker van onze websites worden geïdentificeerd bij een volgend bezoek en kunnen wij het gebruiksgemak vergroten door onze websites beter af te stemmen op je wensen en voorkeuren. Cookies kunnen ook gebruikt worden om de inhoud of publiciteit van een website persoonlijker te maken. Zo zal een klant die een welbepaald entertainment pakket heeft andere berichten zien dan iemand die zo’n pakket niet heeft.

Cookies kunnen zowel door Telenet als door andere partijen geplaatst worden. Wanneer wij derden toelaten op onze websites cookies te plaatsen, dan moeten deze partijen contractueel een veilige verbinding garanderen waarover de gegevens worden uitgewisseld.

B. Welke soorten cookies gebruiken we?

  • Noodzakelijke cookies: deze cookies zorgen ervoor dat je door onze websites en apps kan navigeren en de functionaliteiten (zoals winkelkarretje en je privacy-instellingen) kan gebruiken
  • Functionele cookies: dit type cookies maakt het functioneren van onze websites en apps makkelijker en zorgt voor een gepersonaliseerde surfervaring door bijvoorbeeld inlognamen, wachtwoorden en voorkeuren – zoals de taalinstelling – te onthouden.
  • Performantie cookies: deze cookies verzamelen gegevens over het gebruik van onze websites en apps zoals het aantal bezoekers, welke populaire webpagina’s zijn en de tijd die gebruikers spenderen op een bepaalde webpagina. Op basis van het gedrag van onze gebruikers kunnen we onze websites en apps verbeteren en de gebruikservaring optimaliseren en personaliseren Wij doen hiervoor ook een beroep op cookies van derden zoals :
    • Adobe Analytics: De gegenereerde informatie over je gebruiksgedrag op onze websites wordt anoniem verzameld (door de laatste 8 karakters van je IP-adres te verwijderen) en overgebracht naar en door Adobe, waar ze worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Deze geanonimiseerde gegevens worden vervolgens door Adobe namens ons geanalyseerd en als geaggregeerde gegevens aan ons teruggestuurd. Adobe koppelt je IP-adres niet aan andere door hen geregistreerde gegevens.
    • Google Analytics: zorgt voor het verzamelen van anonieme gegevens over het gebruik van onze website en het opstellen van bezoekersstatistieken. Meer info over hoe Google je gegevens gebruikt is te vinden op : https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/partners/.
    • Hotjar: Telenet gebruikt het analysepakket Hotjar (https://www.hotjar.com) om inzicht te krijgen in hoe je als unieke, anonieme bezoeker real-time onze website gebruikt (muisklikken, muisbewegingen, scrollactiviteit).
  • Advertentiecookies: op basis van je surfgedrag, je demografische en je gebruikersgegevens kunnen wij onze advertenties efficiënter maken en beter afstemmen op je interesses en jou enkel gepersonaliseerde reclameboodschappen tonen.. Met de cookies en hulpmiddelen van het advertentienetwerk van Google (Google AdWords, Google Match, Adobe Audience Manager en DoubleClick) en van Facebook (Custom Audience) kunnen we jou ook op de websites die deel uitmaken van die netwerken reclame tonen voor Telenet producten en diensten waar je mogelijk interesse voor hebt.
  • Social media cookies: deze cookies maken de functionaliteiten van socialmediawebsites zoals Facebook, Twitter en Instagram mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een YouTubefilmpje bij één van onze producten of diensten, het tonen van onze Telenet winkelpunten in Google Maps of een ‘like’ knop voor Facebook.

Onder “cookies” worden ook soortgelijke technologieën verstaan, zoals flash cookies, device fingerprinting, html5-local storage en javascripts. Om het succes van onze reclamecampagnes te meten en te verbeteren, tellen technologieën zoals web beacons (of clear gifs) en action tags het aantal bezoekers op onze websites en/of apps naar aanleiding van een reclame op de site van derden. Bepaalde pagina’s op onze websites werken ook met pixel tags. Deze pixels zien onder andere welke producten je op onze websites bekijkt. Op basis van die informatie kunnen wij je vervolgens relevante advertenties tonen op bijvoorbeeld Facebook en Google.

C. Beheer van cookies

Je kan op elk moment via de instellingen van je browser (meestal onder "Help" of "Internetopties") alle geïnstalleerde cookies uitschakelen of verwijderen van je computer of mobiel eindtoestel. Elk type browser heeft zijn eigen instellingen voor het beheren van cookies. De informatie kan je vinden op de website van de browser die je gebruikt. Meer algemene informatie over het beheren van cookies kan je vinden op http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/. Daarnaast kan je op de volgende websites kiezen van welke bedrijven je geen cookies meer wenst te ontvangen: http://www.aboutads.info/choices/#completed en http://www.youronlinechoices.com/.

Houd er rekening mee dat het veranderen van de instellingen ervoor kan zorgen dat de Telenet websites en andere websites niet goed meer functioneren. Hetzelfde geldt voor mobiele apps.