Google maakt gebruik van meer dan 200 factoren waarmee ze rekening houden in hun algoritme voor het rangschikken van zoekresultaten. Gek, toch?

Het is dan ook belangrijk dat uw webdesigner bij het ontwikkelen van uw website, alles in het werk stelt om de website zo goed mogelijk te laten scoren. Zo dient hij/zij onder andere volgende maatregelen te nemen:

  • Een duidelijke omschrijving en titel aan de website geven
  • Omschrijvingen van uw afbeeldingen meegeven aan Google
  • De juiste positie van zoektermen in teksten en titels

De SEO-basis is echter breder dan de correcte plaatsing van enkele zoektermen. Als we een stapje verder gaan in het optimaliseren voor zoekmachines, informeert u best welke maatregelen uw webdesigner neemt voor volgende zaken:

Laadtijd van de website

De laadsnelheid van uw website is een cruciaal onderdeel van de gebruiksvriendelijkheid van een website. Google beschouwt paginasnelheid als een van de 200 factoren die de positie van een website in organische zoekresultaten beïnvloeden. Daarbovenop verrijkt het de gebruikerservaring van potentiële klanten.

XML Sitemap

Een XML Sitemap is een textbestand dat wordt gebruikt om alle pagina's op een website te detailleren. Het kan extra informatie bevatten om zoekmachines te helpen uw site sneller en verstandiger te doorzoeken. Met een goede XML-sitemap worden pagina's sneller geïndexeerd.

Meta Tags

Zoekmachines zijn erg afhankelijk van Meta Tags om het onderwerp van een pagina te interpreteren. Meta Tags bestaan uit de Title Tag en Description Tag; m.a.w. een titel en omschrijving van uw pagina. De juiste plaatsing van zoektermen en het correct gebruik van het aantal karakters zijn hier belangrijk.

Backlinks

Backlinks is de term die in de SEO-wereld gebruikt wordt voor externe websites die naar uw website linken. Het aantal backlinks die uw website heeft is misschien wel een van de meest doorslaggevende factoren.

Ondernemers die het voordeel van een goed vindbare website begrijpen, investeren in de toekomst van hun bedrijf.

Gratis SEO-check

Hoe goed scoort uw website op vlak van zoekmachineoptimalisatie? U kan nu zelf de test doen met de Gratis SEO-Checker van Inspira bvba, waar uvolledig gratis uw website kan laten controleren.