Sinds augustus 2019 kan je Instagram-berichten posten (en ook inplannen om in de toekomst te posten) via de officiële Facebook Creator Studio tool.

Wat is Facebook Creator Studio?

Facebook Creator Studio is een waardevolle tool voor je Facebook-pagina's. Het laat je toe om berichten te plaatsen en prestaties op te volgen. Als je meerdere pagina's beheert kan je de berichten en reacties via één inbox op Creator Studio beheren.

Facebook Creator Studio is geheel gratis.

Sinds kort is er nu dus ook de mogelijkheid om diverse Instagram-pagina's te beheren. De voorwaarden hiervoor zijn:

  • Je hebt een Instagram-account en een Facebook-pagina nodig.
  • Je Instagram-account moet geconverteerd zijn naar een bedrijfsprofiel of makersaccount.
  • Je Instagram-account en Facebook-pagina dienen gekoppeld te zijn.

Zo koppel je je Instagram-account aan Facebook Creator Studio

Volg deze 3 simpele stappen:

  1. Ga naar Facebook Creator Studio
  2. Klik bovenaan op het Instagram-icoontje (vlak naast het Facebook-icoontje)
  3. Wat er hierna gebeurt, is afhankelijk van de relatie tussen je Instagram-accounts en Facebook-pagina's: 
  • Als je een Facebook-pagina beheert die al is gekoppeld aan het Instagram-account dat je in Studio voor makers wilt gebruiken, klik je om die pagina te koppelen.
  • Als je nog geen Facebook-pagina beheert die is gekoppeld aan een Instagram-account, klik je op Koppelen aan Instagram. Volg dan de instructies om je aan te melden bij het Instagram-account dat je wilt koppelen.
  • Als je een Facebook-pagina beheert die is gekoppeld aan een Instagram-account, maar je een ander, niet-vermeld Instagram-account wilt gebruiken, klik je op Een ander Instagram-account koppelen en volg je de instructies.
  • Als je meerdere Instagram-accounts hebt die al zijn gekoppeld aan je Facebook-pagina of -pagina's en je deze wilt beheren in Studio voor makers, klik je op Doorgaan met gekoppelde accounts.

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om te posten op Instagram via pc, maar deze is toch echt wel de gebruiksvriendelijkste zonder kosten. Geen tijd om je social media te beheren? Inspira kan ervoor zorgen dat jouw social media wekelijks actief is met leuke en creatieve berichten.