Dit zijn top tips voor jou om in 2020 je volgers te laten groeien:

  • Organiseer een wedstrijd, vraag je volgers om anderen te taggen, zo leren andere mensen je profiel kennen.
  • Schrijf langere tekstjes onder je foto's. Zo blijven mensen langer naar je post kijken en dat is dan weer goed voor het algoritme van Instagram.
  • Werk samen met (micro-)influencers. Jouw doelgroep zit vaak bij profielen die je zelf volgt. Zet eens een samenwerking op met iemand die past bij jouw merk. Als hij/zij foto's post van jouw product of merk en jou daarbij tagt, levert jou dit ongetwijfeld nieuwe volgers op.
  • Ga eens voor video! Heb je al gehoord van Instagram TV? Dat is de videotool van Instagram... een soort YouTube voor Instagram dus! Voor merken en producten werkt Instagram TV het best in de vorm van een serie. Ga dus voor herkenbaarheid! Je post bijvoorbeeld elke dinsdag een filmpje over een bepaald thema in een herkenbare stijl. Zo weten je volgers wat ze kunnen verwachten en als je het goed en slim aanpakt... zitten ze er misschien zelf op te wachten!
  • Behandel je Instagram profiel als je homepage. Zorg er dus voor dat je profiel er super aantrekkelijk uitziet. Zorg voor coherentie in je foto's ... gebruik dezelfde filter. Ga zeker voor kwalitatieve foto's. Er zijn heel wat goede, creatieve betaalbare fotografen op de markt, soms zelf studenten die het voor een aantrekkelijke prijs willen doen. Smuk je biografie eens op! Is deze nog up-to-date? Kunnen gebruikers je gemakkelijk contacteren via mail? Telefoon? Oh en maak eens werk van je highlights! Zorg dat ze er aantrekkelijk uitzien, relevant zijn en uitlichten waarmee jij wil uitpakken!