1. Facturen met een facturatieprogramma gaat snel en efficiënt. Met enkele klikken is je factuur aangemaakt en verzonden.
  2. Je kan gerust zijn dat je facturen correct zijn. BTW-berekeningen, wettelijke bepalingen en totalen worden voor jou automatisch voorzien.
  3. Een facturatietool voorziet ook steeds dat je je facturen digitaal via e-mail aan je klant kan bezorgen. De factuur zit dan mooi als pdf in bijlage. Een stevige besparing dus t.o.v. de papieren factuur die je met postzegel per post verstuurt.
  4. Veel facturatiepakketten voorzien dat je facturen automatisch naar het boekhoudpakket van je boekhouder worden verzonden. Gedaan dus met de aangiftestress als je op het einde van het kwartaal al je facturen moet verzamelen.
  5. De meeste pakketten zorgen voor een zeer intuïtieve manier van werken. Heb dus zeker geen angst om over te schakelen van je vertrouwde Excel of Word naar een professioneel pakket.
  6. De meeste facturatietools bevinden zich 'in de cloud'. Dat heeft als grote voordeel dat je geen software moet installeren en onderhouden op je PC. Je beschikt altijd over de laatste versie en je kan het gebruiken op je PC of onderweg op je tablet of smartphone.
  7. Sommige facturatietools voorzien ook meer dan enkel het maken en verzenden van facturen. Heel dikwijls kan je er bijvoorbeeld ook offertes mee maken, je voorraden beheren, prestaties bijhouden en krijg je een mooie rapportage van je omzet.
  8. Het maakt je boekhouder blij, want die weet nu dat je facturen correct zijn en niet allemaal tegelijk aangeleverd zullen worden op het einde van het kwartaal.
  9. Professioneel factureren hoeft niet duur te zijn. Voor minder dan € 10 per maand vind je al zeer uitgebreide en professionele facturatiepakketten. 
  10. Nog niet overtuigd? De meeste pakketten bieden een vrijblijvende proefperiode aan. Maak dus even een account aan en overtuig jezelf.

 

Registreer je op www.facturalia.eu en probeer zelf 30 dagen gratis uit.