Social media marketing is geen kwestie van toeval, maar wel een zaak van doordacht werken. Daarom is het belangrijk een strategisch stappenplan uit te schrijven.

 

In dit 7-stappen-lijstje vind je een mogelijke structuur en de mogelijke onderdelen voor je strategie, de keuze van de onderdelen is afhankelijk van de grootte en de industrie van je bedrijf. Tracht dit uit te schrijven voor jezelf en stuur bij na een paar maanden.

Het voornaamste resultaat van een social media strategie is het contentplan en het mediaplan. Het contentplan bevat alle onderwerpen waarover je ooit kan schrijven in je social media marketing. Wat boeit je doelgroep? Wat zijn de onderwerpen die je wilt beschrijven om je doelstellingen te halen? Wat maakt jouw zaak bijzonder en hoe zal je dit in onderwerpen voor posts gieten? Wie zal je helpen content aan te leveren, zowel tekst, foto als video? Zal je werken met externe influencers of tracht je eigen medewerkers te betrekken bij je social media marketing en maak je ambassadeurs van je mensen?

Schrijf je strategie uit in 7 stappen:
1. Doelgroepen en doelstellingen
2. USP’s
3. Meetpunten
4. Contentplan
5. Mediaplan
6. Contentleveranciers
7. Social media policy